Pexels
Pexels //

Pexels

Lip tint proizvodi trenutno su hit na TikToku, ali u Južnoj Koreji, oni su već godinama neizostavan dio u kozmetici. Iako Korejke teže prirodnom izgledu šminke, lip tint koriste jer im omogućuju da naglase usne uz pomoć postojane i besprijekorne boje, pa vam je jasno zašto je za ovim trendom sada poludio i cijeli svijet. 

Razlika između lip tinta i običnog ruža za usne 

Lip stain ili lip tint je kozmetički proizvod koji se koristi za bojenje usana i obično je dostupan u obliku tekućine ili gela. Općenito na usnama ostaje dulje od ruža, a korejski lip tintovi često sadrže i hidratantne sastojke koji sprječavaju isušivanje i pucanje usana. Za razliku od klasičnih ruževa, lip tintovi ne ostavljaju masni trag i ne zahtijevaju često popravljanje tijekom dana.

Zašto su korejski lip tintovi tako popularni?

Korejski kozmetički brendovi su poznati po korištenju visokokvalitetnih i prirodnih sastojaka, pa tako njihovi lip tintovi često sadrže biljne ekstrakte, vitamin E i druge hranljive sastojke koji njeguju usne. Također, dolaze i u različitim teksturama, od gelastih i vodenastih, do kremastih i mat finiša, a zahvaljujući inovativnim formulama, ostaju na usnama satima, čak i nakon jela i pića. 

U nastavku izdvajamo naša 4 favorita kad su korjeski lip tint proizvodi u pitanju:

Peripera Ink Airy Velvet

Ovaj lip tint je poznat po svojoj laganoj, baršunastoj teksturi i intenzivnoj pigmentaciji. Pruža mat finiš koji je izuzetno dugotrajan.

Etude House Dear Darling Water Gel Tint

Ovaj proizvod ima gelastu teksturu koja pruža osvježavajući osjećaj na usnama, sa živahnim i prirodnim bojama.

Innisfree Vivid Cotton Ink

Kombinacija  kremaste teksture s dugotrajnim efektom, pruža bogatu boju i hidrataciju.

Rom&nd Juicy Lasting Tint

Za sjajni, sočni izgled usana.

Ljepota