Alqvimia
Instagram //

Alqvimia

Kvalitetna ulja za kožu zadržavaju vlagu i stvaraju zaštitni sloj na površini kože. To je posebno dobro za suhu kožu jer ovako voda ne izlazi iz dubljih slojeva. Redovita upotreba ulja može poboljšati elastičnost kože, što je važno za održavanje mladolikog izgleda i prevenciju pojave finih linija i bora. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by LAB (@thelabstore)

Ulja bogata antioksidansima, poput arganovog ili bademovog, pomažu u regeneraciji kože. Mnoge vrste ulja imaju umirujuće svojstvo koje pomaže smiriti iritiranu ili osjetljivu kožu. Primjerice, ulje lavande i kamilice djeluje opuštajuće i umanjuje crvenilo ili upalne procese. Nakon tuširanja, koža bi vam bila zahvalna kad bi potrošili barem 2-3 minute na masažu jer stimulira cirkulaciju krvi, poboljšava teksturu kože i daje joj zdraviji sjaj. Bolja cirkulacija može pomoći u detoksikaciji kože i smanjenju celulita.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alqvimia Hrvatska (@alqvimia_hrvatska)

Mnogi prirodni sastojci u uljima, kao što su vitamini A i E, djeluju kao antioksidansi koji pomažu u borbi protiv slobodnih radikala. To može usporiti proces starenja kože i pomoći u očuvanju njenog zdravlja. Neka ulja, poput ulja čajevca ili ulja jojobe, mogu pomoći u tretiranju akni, ekcema ili psorijaze jer djeluju antibakterijski, protuupalno ili balansiraju prirodna ulja kože. Zatim, masaža kože uljem može pomoći u poboljšanju tonusa i učvršćivanju kože, čineći je glatkom i zategnutom. Redovito korištenje ulja može značajno poboljšati zdravlje i izgled kože, osobito ako je koža sklona suhoći i iritacijama. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Clarins Official (@clarinsofficial)

Kokosovo ulje je bogato masnim kiselinama koje hidratiziraju kožu i pružaju zaštitu od isušivanja te se zato slaže sa suhom kožom. Bademovo ulje lagano i brzo se upija u kožu. Sadrži vitamine A i E, koji njeguju i umiruju kožu. Ulje koje je poznato po svojoj sposobnosti da regenerira i hidratizira kožu, bogato je antioksidansima, vitaminom E i esencijalnim masnim kiselinama je arganovo. Zatim ulje jojobe se lako upija i održava prirodnu ravnotežu vlage. 

Ljepota