Chanel FW14
Launchmetrics //

Chanel FW14

Ovotjedna playlista započinje s a cappella sastavom The King's Singers i obradom The Beatlesove pjesme „I'll Follow the Sun“. Sastav je u utorak otvorio ovogodišnje 49. Osorske glazbene večeri predivnim nastupom u osorskoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije. Obradom Fab Four su započeli svoje sedamnaestominutno gostovanje na Tiny Desku američkog NPR-a i još jednom dokazali svoje neusporedive vokalne sposobnosti kao cjelina. 

Valjda nema osobe koja se ovih dana ne žali na temperature što podsjeća na prvu sekvencu filma La La Land kada svi stoje u nepreglednoj koloni na užarenom asfaltu Grada snova. Režiser Damien Chazelle je za glazbene suradnike odabrao skladatelja Justina Hurwitza i tekstopisce Benjija Paseka i Justina Paula.

Uoči koncerta Lennyja Kravitza u Puli, odabir je pao na njegovu manje poznatu pjesmu "Looking Back On Love“ s albuma Black and White America. Koncert će se održati 28. srpnja povodom Blue Electric Light turneje. 

Sljedeći izbor je „Chihiro“ Billie Eilish, inspiriranu anime filmom Studija Ghibli „Spirited Away“: „Pjesma se temelji na tom filmu, koji mi je jedan od najdražih. Napisana je s njezine točke gledišta, pomiješano s mojom.”, objasnila je Eilish na društvenim mrežama.

Synth-pop duo iz Miamija Magdalena Bay je nedavno predstavio singl „Image“ koji se nalazi na nadolazećem albumu Imaginal Disk. Mica Tenenbaum i Matthew Lewin su se upoznali u srednjoj školi, skupa su svirali u bendu ali kada se raspao nakon završetka škole te su na fakultetu odlučili oformiti duo.

Prošlotjedna filmska preporuka je bila kalifornijski nostalgija filma „Licorice Pizza“ režisera Paula Thomasa Andersona, pa je „Sometimes I'm Happy“ iz soundtracka bila na repeatu. Svi u redakciji su odgovorno tvrdili da je nemoguće ne smijati se dok svira pa provjerite i mi jesmo li u pravu. 

Playlistu zatvara američki bend boygenius kojeg čine Phoebe Bridgers, Lucy Dacus i Julien Baker. Prošle godine u ožujku su izdale the record, naš izbor je „Not Strong Enough“. Središnji dio pjesme – bridge – je ono što tjera da ju se stalno sluša jer sve ti u višeglasju ispjevavaju stihove ''Always an angel/never a god.''

Lifestyle