Launchmetrics //

Vjerojatno ste već mnogo puta čuli koliko je važno da svakoga dana nanositi kremu sa zaštitnim faktorom na lice, ali i sve dijelove tijela koji nisu pokriveni i izloženi smo suncu. Pretjerano izlaganje suncu bez korištenja zaštitnog faktora doprinosi nastanku raka kože i fotostarenju (preranom starenje).Većina ljudi se maže rijetko ili samo u trenutcima kada je na plaži, na godišnjem odmoru, a opekotine i crvenilo od sunca možemo vidjeti na ljudima svugdje oko sebe. Kako bismo to spriječili, važno je nanositi proizvode sa zaštitnim faktorom redovito - što znači obnavljati ga. Pa kako i koliko često?

Koliko često trebamo ponovo nanositi kremu za sunčanje?

Kremu za sunčanje treba ponovno nanositi svaka dva sata kada boravimo vani ili smo izloženi suncu. Naime, toliko je potrebno prosječnom proizvodu da izgubi svoja sredstva djelovanja, a naročito kada su uključeni znoj i more. Bilo bi idealno da poslije svakog izlaska iz mora ponovno obnovite svoju zaštitu i namažete se s kremom sa zaštitnim faktorom. Iako može biti teško ponovno nanijeti kremu za sunčanje nakon plivanja ili znojenja, ovo je korak koji ne želite zanemariti, a prije ponovnog nanošenja kreme sa zaštitnim faktorom obavezno se otuširajte ili obrišite ručnikom, a zatim nanesite proizvod. Možete koristiti proizvod u spreju, ali svakako ga razmažite i utrljajte u kožu.

Koliko kreme za sunčanje je potrebno nanijeti?

Za lice nanesite količinu koju biste nanijeli da je u pitanju hidratantna krema za lice, a neko osnovno pravilo je 3 prsta, iako nemamo svi istu dužinu prstiju niti veličinu lica. Važno je da proizvod nanesete temeljito i na kremi sa zaštitnim faktorom ne želite štedjeti.  

Kako pronaći idealnu kremu sa zaštitnim faktorom? 

Postoji nekoliko stvari koje treba imati vaša krema sa zaštitnim faktorom. Potražite kreme s širokim spektrom UV pokrivenosti—točnije, želite biti sigurni da krema za sunčanje koju koristite blokira i UVA i UVB zrake. Osim toga, postoje dvije vrste krema sa zaštitnim faktorom: mineralne i kemijske. Mineralne kreme za se ne upijaju u kožu, već stoje na koži kako bi spriječile štetne zrake od prodiranja. Dok su one kemijske sadrže supstance koje apsorbiraju zrake sunca. S dolaskom novih tehnologija, više nema straha od bijelih mrlja jer većina krema sada ne ostavlja bijeli trag i lako se razmazuje. Dobro formulirane kreme za sunčanje imat će sastojke koji učinkovito blokiraju UVA i UVB zrake i također mogu riješiti probleme s kožom, poput crvenila ili akni. Ako želite da vaša krema ima više benefita od zaštite od sunca, odaberite proizvode koji u sebi imaju niacinamid (vitamin B3), mliječnu kiselinu i vitamin E.

 

Elle Beauty Awards