Kristen Bell
Instagram //

Kristen Bell

Kristen Bell se u filmskoj industriji nalazi od kasnih 90-ih kada je prvu ulogu u filmu ostvarila u "Poljsko vjenčanje." Pojavila se u više od 50 filmova, što dugometražnih, animiranih i kratkih. Nekima će njezin glas biti poznat iz serija "Gossip Girl" jer je bila naratorica, a pojavila se u zadnjoj epizodi. Također, posudila je glas u planetarno popularnom animiranom crtanom filmu "Frozen" za lik princeze Anne. Ipak, u zadnje vrijeme se pažnja preusmjerila na Netflixovu seriju "Nobody Wants This" u kojoj glumi Joanne, mladu ženu koja sa sestrom snima podcast o spojevima i seksu. U nastavku donosimo nekoliko njezinih ostalih filmova u slučaju da vam se dopala njezina gluma u ovoj seriji. 

Ludi provod u Rimu (2010) 

U ovoj romantičnoj komediji iz 2010. godine, Beth (Bell) putuje u Rim na sestrino vjenčanje. Ona radi kao umjetnička kustosica u Guggenheimu, ali joj nikako se idu na ljubavnom polju. Iz frustracije odlazi do "Fontane ljubavi" (u stvarnom životu je to Fontana di Trevi) za koju se veže jedna legenda. Ona kaže da uzimanje novca iz te fontane uzrokuje da se vlasnici kovanice zaljube u osobu koja ju uzme. Nedugo nakon toga, na Beth se počinju lijepiti udvarači te u tome upoznaje Nicka (Josh Duhamel), sportskog novinara u kojeg se zaljubljuje. 

Reefer Madness: The Movie Musical (2005)

"Reefer Madness: The Movie Musical" je satirična mjuzikl-komedija redatelja Andyja Fickmana. Film je parodija na istoimeni propagandni film iz 1936. godine, koji je bio osmišljen kako bi upozorio na navodne opasnosti konzumacije marihuane. Ova verzija ujedno zadržava osnovnu premisu, ali uz dodatak glazbe i komedije, te namjerno pretjeruje kako bi ismijala moralnu paniku originalnog filma. Radnja filma se vrti oko naizgled nevine srednjoškolske mladeži u Americi tijekom 1930-ih, koji su podložni strašnim posljedicama konzumacije marihuane. Jimmy Harper (Christian Campbell) je dobrodušan mladić, koji je zaljubljen u Mary Lane (Bell). Njegov život se mijenja kada ga lokalni diler droga uvlači u svijet marihuane. Nakon što jednom puši "reefer" (slang za marihuanu), Jimmy upada u niz apsurdnih i nasilnih događaja, uključujući zločine, seksualne promiskuitete i halucinacije, što na kraju vodi njegovom potpunom propadanju. 

Fifty Pills (2006)

Ova romantična drama se vrti oko studenta koji pokušava riješiti svoje financijske probleme na riskantan način, što dovodi do niza nepredvidivih i kaotičnih situacija. Darren Giles (Lou Taylor Pucci) je student koji se suočava s problemima nakon što izgubi stipendiju zbog loših ocjena. Suočen s nemogućnošću da plati školarinu, Darren se okreće svom cimeru, Coleu (John Hensley), koji mu predloži da na brzinu zaradi novac prodajući 50 tableta ecstasyja u New Yorku. Iako nevoljko, Darren pristaje jer nema drugog izbora, ali mu prodaja ne ide kako je očekivao. U međuvremenu, pokušava impresionirati djevojku Gracie (Kristen Bell), koja mu se sviđa, a istovremeno izbjegava policiju i sve veće komplikacije povezane s dilanjem droge. 

Big Miracle (2012)

"Big Miracle" je obiteljski avanturistički film redatelja Kena Kwapisa. Film je zasnovan na istinitom događaju iz 1988. godine, poznatom kao operacija "Breakthrough", u kojoj su ljudi iz cijelog svijeta pomogli spasiti tri siva kita zarobljena u ledu blizu obale Aljaske. Adama Carlsona (John Krasinski) radi kao mladi TV novinar na Aljaski i snima svoj život u hladnim uvjetima te otkriva da su tri siva kita zarobljena u ledu te ne mogu disati. Njegova priča privlači pažnju nacionalnih medija te se volonteri i stanovnici udružuju u spašavanju. Bell glumi novinarku Jill Gerard. 

Zločeste mame (2016)

Ovo je možda jedan od Bellinih najpoznatijih filmova. Radnja se fokusira na Amy Mitchell (Mila Kunis) koja pokušava pronaći balans između posla i roditeljstva. Amy se trudi biti savršena majka, ali se polako iscrpljuje zbog svakodnevnih pritisaka. Nakon što otkrije da je njezin muž nevjeran, Amy odlučuje prestati pokušavati biti "savršena" i kreće na put samospoznaje, gdje se počinje ponašati više prema vlastitim željama. Najveća podrška su joj prijateljice Kiki (Bell) i Carla (Kathryn Hahn) te zajedno počinju uživati u slobodnijem pristupu roditeljstvu, izlaze na zabave, ignoriraju očekivanja i ponovno otkrivaju svoje osobne želje izvan obiteljskih obaveza. 

Pop kultura