Slučaj vlastite pogibelji
//

Slučaj vlastite pogibelji

Hrvatski književnik Kristian Novak je na 23. književnim susretima Cum grano salis u Tuzli dobio nagradu Meša Selimović. Inače, ova nagrada se dodjeljuje najboljem romanu objavljenom u prethodnoj godini na području Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske i Srbije. Novaku je dodijeljena za roman "Slučaj vlastite pogibelji" čije se radnja vrti oko navodnog samoubojstva mladog policajca u koju sumnjaju obitelj i šira javnost. 

Slučaj vlastite pogibelji
//

Slučaj vlastite pogibelji

"Ovo je zaista velika nagrada prije svega zato što nosi ime Meše Selimovića i drugo zato što ga dodjeljuje žiri u sastavu vrsnih knjiških ljudi, intelektualaca i umjetnika" rekao je Kristian Novak za Večernji list.

Kristian Novak je jedan od najistaknutijih autora u hrvatskoj književnosti. Njegova dva najistaknutija djela su "Črna mati zemla" iz 2013. godine i "Ciganin, ali najljepši" koje je predstavljeno tri godine nakon. Obje knjige su oživjele kao predstave na kazališnim daskama. "Črna mati zemla" je dio ZeKaEm-ovog programa i pokupila je brojne pohvale kritičara i publike. "Ciganin, ali najljepši" su obožavatelji njegovo rada imali priliku pogledati u zagrebačkom Hrvatskom narodnom kazalištu s Ninom Violić i Filipom Vidovićem u glavnim ulogama.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Mateja Šalov| Knjiga - vječna inspiracija 📚❤️ (@knjiga_vjecna_inspiracija)

Osim književnosti, Novak radi i kao profesor lingvistike te je poznat po istraživanju jezika, identiteta i kulture.

Pop kultura