Nick Cave
Andrew Whitton //

Nick Cave

Nick Cave je jedan od glazbenika koje nije najlakše početi slušati. Razlog tomu nije to što je glazbu teško upiti, nego je nevjerojatno slojevit. On ima cijeli svoj svijet u kojem operira i nije najlakše zaći u njega. Njegovo stvaralaštvo treba vremena i s tom mišlju se nipošto ne želi otići u smjeru glazbenog snobizma. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nick Cave (@nickcaveofficial)

Njegova glazba je isprepletena različitim utjecajima. Obožava Johnnyja Casha te je obradio pjesmu Cave je obradio njegovu pjesmu "The Singer"(izvorno "The Folk Singer") s albuma Kicking Against the Pricks iz 1986. godine. Leonarda Cohena je nazvao najvećim tekstopiscem, a u njegov opus ga je uputila prijateljica iz djetinjstva. Karijeru je započeo 1970-ih sa svojim prvim bendom The Birthday Party, ali je prvi veliki uspjeh u mainstreamu doživio s sadašnjim bendom Nick Cave & The Bad Seeds s kojim nastupa 41 godinu. Njegovi stihovi se bave temama poput smrti, religije, ljubavi, a za proces pisanja je rekao da je "izuzetno misteriozan, apstraktan proces koji je prepun tjeskobe i nije zabavan." 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nick Cave (@nickcaveofficial)

Osim glazbe, Cave je autor nekoliko knjiga. Prvi roman "And the Ass Saw the Angel" je objavio 1989. godine dok je živio u Zapadnom Berlinu. Dvadeset godina nakon je objavio "The Death of Bunny Munro" drugi roman iako je u međuvremenu objavio nekoliko zbirki poezije. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nick Cave (@nickcaveofficial)

Cave također ima svoj blog The Red Hand Files na kojem odgovara na pitanja obožavatelja i obožavateljica. Otvorio ga je 2018. godine i Cave je napisao da je postao "čudna vježba društvene ranjivosti i transparentnosti." Glazbenik nema tim koji vodi The Red Hand Files i on odgovara na pitanja. "Hvala svima što ste dio onoga što je, barem za mene, postala vježba zajedništva" napisao je Cave. 

Pop kultura