BBQ Weekend je velika želja braće Marina i Josipa Nekića koji su se nakon dugogodišnjih angažmana u ugostiteljstvu odlučili na stvaranje jedinstvenog food truck koncepta koji je do njihove pojave bio u povojima. BBQ je izraz koji podrazumijeva širok spektar različitih metoda kuhanja na vatri i dimu, a cilj ovog događanja je pokazati ljepotu i kompleksnost pripreme hrane na vatri, ali s posebnim fokusom na dim koji doprinosi intenzivnijem i zanimljivijem okusu.
Od 26. do 27. kolovoza na idiličnoj lokaciji park jezera Kipišće u Svetoj Nedelji održat će se BBQ Weekend, događanje posvećeno roštiljanju.
„Posebno smo se orijentirali na područje BBQ-a i studiozno pristupili kuhanju na dimu. Imamo vlastitu arhivu drva s kojima smo opskrbljeni jer je nevjerojatan utjecaj drva na okus mesa, konstruirali smo i vlastiti smoker. Nemogući uvjeti rada na teško dostupnim terenima i onima bez dotoka struje i vode, nama nisu nepremostivi, dapače ,upravo je iskonska priroda i ‘divljina’ ono što nas ostavlja bez daha.“ izjavili su Marin i Josip Nekić.
Dio Nekićeve ponude su: Trailer Mess, ludo sočan pulled pork dimljen na drvima s coleslaw salatom, Mezetluk BBQ, još jedna varijanta pulled porka, ali ovdje s pečenom paprikom i pastom od ljetnih patlidžana, Kopun BLT, tost s dimljenim otkoštenim kopunom, majonezom, kečapom, pancetom i salatom, a neka od jela bit će osvježena pravim ljetnim Rajskim rajčicama lokalno uzgojenim u Svetoj Nedelji. Slasna rebrica radit će se po narudžbi zbog kompleksnosti pripreme, a moguće ih je rezervirati u inbox na Facebooku Nekic Trucksa prije početka BBQ Weekenda.
Osim Nekića, samo u subotu 26. kolovoza na BBQ Weekend stiže i Duje Pisac koji uvjerljivo priprema najbolje ćevape u cijeloj regiji. Duje Pisac kaže da meso poznaje u dušu i mora biti prvoklasno jer nema šanse da napravite dobar proizvod s lošom sirovinom. Kao protuteža modernijim Nekićevim jelima, Duje će predstaviti čistu klasiku, ali napravljenu majstorski.
Također, u planu su i edukativne radionice. U subotu, 26.kolovoza, iskusni znalci iz Akademije Kralj žara održat će radionicu na temu pripreme kopuna na vatri i dimu. Radionica će trajati od 17 do 19.30, mjesta će biti ograničena, a novosti o prijavama pratite na Facebooku Turističke zajednice Sveta Nedelja i Nekic Trucksa.
U nedjelju, 27.kolovoza održat će se radionica na temu pripreme peke. Vodit će je kuhar Zlatko Belužić s dugogodišnjim ugostiteljskim iskustvom, a peku će pripremati u posuđu lokalne limarije Sebastijan iz Svete Nedelje utemeljene još 1976. godine.
Sadržaj koji želite pogledati sadrži elemente koji mogu imati štetan učinak na maloljetnike. Ako želite spriječiti maloljetne osobe u pristupu takvim sadržajima, koristite program za filtriranje!