Ručak koji će zadovoljiti i najistančanije nepce je definitivno piletina u kremastom umaku. Sočni komadići piletine savršeno se tope u bogatom kremastom sosu, stvarajući neodoljiv spoj punoće okusa.
3/4 šalice ribanog parmezana
1/4 šalice brašna
8 pilećih bataka bez kože i kostiju
1/2 žličice soli
1/2 žličice svježe mljevenog crnog papra
2 žlice maslinovog ulja
3 češnja češnjaka, mljevena
1/2 šalice mascarponea
1 žličica limunove korice
3 žlice svježe iscijeđenog soka od limuna
1 žlica kukuruznog škroba
1 žlica vode
nasjeckani svježi origano po ukusu
4 kriške limuna za posluživanje
Pomiješajte 1/4 šalice parmezana i brašno u plitkoj posudi. Pospite piletinu solju i paprom. Ubacite piletinu u mješavinu brašna za premazivanje. Zagrijte ulje u tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte piletinu i dobro zapržite 3 do 4 minute sa svake strane. Izvadite piletinu iz tave. Dodajte češnjak u tavu i kuhajte na srednjoj vatri dok ne zamiriše, oko 1 minute. Pomiješajte mascarpone, limunovu koricu, limunov sok i preostalu 1/2 šalice parmezana u srednjoj zdjeli. Dodajte u tavu. Pustite da prokuha.
Pomiješajte kukuruzni škrob i vodu u maloj posudi. Dodajte u tavu, miješajući dok se ne zgusne i ne krenu mjehurići. Vratite piletinu u tavu, smanjite temperaturu, poklopite i pirjajte dok piletina ne poprimi boju, 5 do 6 minuta. Narežite piletinu i vratite u umak, poslužite smjesu prelivenu svježim origanom i kriškama limuna. Dobar tek!
Sadržaj koji želite pogledati sadrži elemente koji mogu imati štetan učinak na maloljetnike. Ako želite spriječiti maloljetne osobe u pristupu takvim sadržajima, koristite program za filtriranje!