Ponedjeljak je lakši uz tjesteninu, zar ne? Donosimo jednostavan i ukusan recept za ovaj tmurni dan.
400 g tjestenine
500 grama kupusa
2-3 čilija, očišćena od sjemenki i sitno nasjeckana
6 velikih režnjeva češnjaka, tanko narezanih
30 g oraha (oko 12 polovica), nasjeckanih
½-1 limun, očišćen od korice i soka
Kuhajte tjesteninu u posudi s kipućom vodom 12 minuta dok ne omekšaju. U međuvremenu zagrijte ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri i pržite kupus 8-10 minuta dok ne omekša. Dodajte čili i češnjak i kuhajte još 3-4 minute dok češnjak ne dobije boju. Dodajte orahe i kuhajte još 1 min. Maknite s vatre i umiješajte limunovu koricu.
Tjesteninu ocijedite, a vodu od kuhanja sačuvajte. Ocijeđenu tjesteninu dodajte u smjesu sa kupusom zajedno sa limunovim sokom i dvije pune kutlače vode i sve dobro promiješajte da se sjedini.
Sadržaj koji želite pogledati sadrži elemente koji mogu imati štetan učinak na maloljetnike. Ako želite spriječiti maloljetne osobe u pristupu takvim sadržajima, koristite program za filtriranje!