Svaku redakciju, veliku ili malu, čini nekoliko stvari: znatiželjan tim koji će uvijek zagrepsti malo dublje, urednica ili urednik s jasnom vizijom u kojem bi smjeru medij trebao ići i – kvalitetna kava. Tako se barem pokazalo nama kad smo u prodaju puštali prvi, povratnički broj Elle magazina. Kad je riječ o printu, nema mjesta za pogrešku – sve što ode u tisak mora biti točno pa tipfeleri, nepotpune informacije ili fotografije loše kvalitete ne dolaze u obzir.
Sve smo to izbjegli - naš prvi broj bio je besprijekoran, ali za to nam je bila potrebna koncentracija i nešto što će nam oči držati širom otvorenima. Kao i mnogim urednicama i novinarima, kvalitetna i ukusna kava ovaj put je spasila i nas.
Zato smo za naš Nespresso aparat rezervirali posebno mjesto u redakciji – kutak u koji dolazimo kad nam je potreban fokus, trenutak mira ili samo nešto što će nas razbuditi. Nespresso je je pionir sistema kave u kapsulama, a njegove aluminijske kapsule čuvaju kvalitetnu, premium kavu odgovornog podrijetla. Kad je došlo do odabira aparata za kavu za ured, nismo se previše dvoumili.
Budući da brend odnedavno u ponudi ima i novi sistem Vertuo, već lagano odvajamo dodatan kutak za njega. Nova linija nudi mogućnost pripreme velike šalice kave uz korištenje samo jedne kapsule. Iskreno, upravo to nam je i potrebno – za neprospavane noći, teške dane i stiske s rokovima kad nemamo vremena ni za što drugo osim za istraživanje, tipkanje i planiranje.
Liniju od ostalih izdvaja napredna tehnologija koja dopušta da samo jednim dodirom gumba pripremimo kratku ili dugu kavu. Aparat prepoznaje bar kôd na svakoj kapsuli i, u skladu s očitanim informacijama, prilagođava sve parametre kako bi pripremio idealnu kavu, u željenoj dužini – od Espresso do velike šalice kave.
A za dane kad imamo malo vremena za sebe i svoje užitke, moći ćemo si pripremati i originalne recepture. Uživamo u ledenim kavama i već smo jednoglasno donijeli odluku da, čim raspakiramo novi Vetruo i postavimo ga u svoj kutak, pripremimo Iced Latte – sa sirupom od vanilije ili karamele, kako tko voli. Već smo pronašle i recept, a za sada stoji isprintan na našem hladnjaku:
Upute idu ovako: prvo napunimo Barista recipe čašu kockicama leda, a zatim dodamo mlijeko u količini da zauzme ¾ čaše. Po želji ulijemo i sirup - karamelu ili vaniliju. Zatim čašu stavimo na za to predviđeno mjesto na aparatu i pripremimo kavu direktno u nju, preko leda. Dobro promiješamo i uzmemo si svojih pet minuta mira.
U procesu smo nabave Vertuo linije za ured – stay tuned!
Sadržaj koji želite pogledati sadrži elemente koji mogu imati štetan učinak na maloljetnike. Ako želite spriječiti maloljetne osobe u pristupu takvim sadržajima, koristite program za filtriranje!