Samo 800 metara udaljen od gradske rive u Hvaru, postoji oaza mira koja nudi savršen bijeg od užurbanosti gradske svakodnevice, a radi se o nenaseljenom otočiću imena Jerolim koji je okružen očaravajućim azurnim plavetnilom i prekriven gustim šumama alepskih borova. Ovo mjesto pruža idealno utočište za opuštanje i bijeg od svakodnevnih briga te je destinacija na kojoj možete bezbrižno uživati cijeli dan.
Ipak, posebno je primamljivo to što se na otoku smjestila ekipa chefa Marina Medaka, koji je ovog ljeta odlučio preseliti svoj restoran na Hvar. Uživat ćete u izvrsnoj hrani koju priprema ovaj talentirani chef uz pomoć tima koji će se pobrinuti da vaš boravak na otoku bude nezaboravan. Stoga, iskusite spoj prekrasne prirode i vrhunske gastronomije na ovom čarobnom otočiću.
Dolazak na Jerolim već je jedno nezaboravno iskustvo samo po sebi, jer goste do destinacije prevoze domaći barkajoli koji svojim tradicionalnim barkama voze direktno s hvarske rive svakih 20 minuta. Ova jedinstvena vožnja preko Paklenog kanala traje 10 minuta, pružajući posjetiteljima priliku da uživaju u spektakularnom pogledu na vizure Hvara i kristalno čisto Jadransko more.
Rougemarin Hvar nalazi se usred par tisuća kvadrata šume sa 120 sjedećih mjesta ugodno raspoređenih na dvije terase s pogledom na more, borove i Forticu, poznatu hvarsku utvrdu. Chef Medak kao i uvijek prati svoju viziju, pa tako ovaj put inspiraciju vuče iz vlastitih korijena i osnova dalmatinske kuhinje uz poznati japanski model „omakase“ gdje se gost jednim dijelom u izboru prepušta chefu dok on sam upotrebljava najbolje namirnice koje je nabavio za taj dan.
Takav stil rada automatski vuče poveznice s domaćim ribarima i lokalnim proizvođačima mliječnih proizvoda, voća i povrća i neizostavno hvarskim vinarima. Sam koncept chef Medak postavio je na 12 stupova dalmatinske kuhinje: sol, ulje, kvasina, vino, frigano, špica, gradele, teća, žerava, limun, rogač, badem.
Iz njih razvija one autentične, bogate a opet jednostavne okuse Dalmacije, ono što je Dalmacija jest.
Uz impresivne tasting menije bit ćete u prilici okusiti najfinije i najsvježije sastojke, restoran nudi i mogućnost uživanja u tradicionalnoj marendi uz „žmul“ vina po cijeni od 25 EUR za sve koji imaju plavu povratnu kartu hvarskih barkajola.„Marendu smatram posebnim iskustvom jer svaki dan uživate u drugačijem jelu, koje predstavlja esenciju dalmatinske kuhinje. Marenda je u Dalmaciji sinonim za odmor od napornog rada, a mi smo ju zamislili kao kratak predah od kupanja„ ističeMedak.
Unutar predivne borove šume, restoran nudi mir i intimu u Fjaka forestu, gdje se nalaze tri paviljona i nekoliko manjih punktova s udobnim ležajima domaćeg proizvođača Qushin home, stvarajući savršeno okruženje za opuštanje nakon obroka. Jedini način da se uđe u poznato dalmatinsko stanje uma koje karakterizira opuštanje i bezbrižnost u kojem se tijelo „rekupera“ tzv fjaku.
Mir, autentični mediteranski ugođaj, atmosfera predivne borove šume, mora i impresivnog pogleda na grad Hvar uz jedinstveno kulinarsko iskustvo i više je nego dovoljan miks da Rougemarin Hvar na bude vaša nezaobilazna destinacija.
Sadržaj koji želite pogledati sadrži elemente koji mogu imati štetan učinak na maloljetnike. Ako želite spriječiti maloljetne osobe u pristupu takvim sadržajima, koristite program za filtriranje!