Ove godine, Pula je s oduševljenje dočekala Burger festival. Drugu godinu zaredom, najveći regionalni festival street fooda stigao je u središte Istre te je već prvog dana oduševio mnoge posjetitelje. Smješten uz more s jedne strane i s pogledom na pulsku Arenu s druge strane, festival je zauzeo nikad atraktivniju lokaciju.
Deset prepoznatljivih drvenih kućica postavljeno je na mjestu događanja, i već od petka, 27. srpnja, od 16 sati, počeli su se širiti primamljivi mirisi sočnih i izvrsnih burgera koje pripremaju poznati chefovi i gastronomski čarobnjaci iz cijele Hrvatske.
Iz Zagreba su tako stigli Institut za burgere by Mate Janković, 4Burgers i Beg’s Plant Based, iz Splita Chefs Burger by Ivan Pažanin, iz Zadra Picnic Mingle and Fun, iz Čakovca Full Circle by Marko Palfi, a domaće boje zastupa Istrijanska Manjada. Svaka od kućica mali je gastronomski raj za sebe, neke s po tri a većina s po četiri vrste burgera u ponudi. Savršen ljetni miks zaokružuju autorski kokteli na kućicama Gingle Bells i Picnic Craft Bar, idealno ohlađeno Staropramen pivo, vrhunska vina vinarije Šoškić i bogat izbor ostalih pića na Central baru.
Posjetitelji su već na otvaranju radosno komentirali bogatsvo okusa u svakom zalogaju Pažaninove Crispy Kapule, mogli su se čuti uzdasi zadovoljstva kod onih koji su odabrali Burger od Kozica Picnic Mingle and Funa, Palfijev Dekadent i ovdje je dobio nove obožavatelje koji su u njemu svojski uživali zatvorenih očiju. Mlađa publika s velikim je veseljem dočekala novitete u ponudi 4Burgersa koji su za Pulu, osim svojih slavnih smash burgera pripremili slasne i bogate tacose i nachose. Mate Janković bio je ponosan vidjevši kako brojni gosti iskreno uživaju u njegovom Bacon Jalapenu, a Eduard Beg je i ovaj put oduševio svojim inovacijama burgera od namirnica biljnog porijekla, te su tako njegovi Crispy Chicken i Spicy Chicken odmah zauzeli mjesto pri samom vrhu najzanimljivijih na festivalu. Istrijanska Manjada podjednako je zaintrigirala i domaće goste baš kao i turiste, a njihov Terra Divina burger skupio je brojne pohvale već na otvorenju.
Odlično raspoložena ekipa na Gingle Bells kućici i ovaj je put oduševljavala svojim bogatim izborom koktela, među kojima već godinama s punim pravom zvjezdani status drži njihov Mojito, a posvetu Istri ispisuju svojim novim Teranino Spritzom. Osobito kreativni su kokteli Picnic Craft Bara gdje svaki koktel ima svoju autentičnu priču i posjetitelji ih biraju i za aperitiv, i kao pratnju burgerima, ali i nakon ukusnog obroka. Među favoritima su se na otvaranju pokazali njihovi Summer Gin i Kiss from a Rose kokteli.
Ako je suditi po odazivu već prvoga dana, Burger festival Pula još je jednom opravdao status najomiljenijeg street food festivala, a Puležani, Istrijani i svi gosti Pule i Istre će tijekom idućih 20 dana, točnije sve do 15. kolovoza. Radno vrijeme festivala je svakoga dana od 16:00 sati do jedan sat iza ponoći, a ulaz je besplatan.
Sve novosti možete svakodnevno doznati na društvenim mrežama FB i IG.
Sadržaj koji želite pogledati sadrži elemente koji mogu imati štetan učinak na maloljetnike. Ako želite spriječiti maloljetne osobe u pristupu takvim sadržajima, koristite program za filtriranje!